Gastronomia Czym się wyróżniają najlepsze restauracje? Autor: Redakcja Serwisu Data publikacji: 3 stycznia 2020 Dobra restauracja to taka, w której miło spędzimy czas i zjemy wyśmienity posiłek. Obsługa powinna być sympatyczna i dobrze wyszkolona, a wystrój wnętrza zachęcający do powrotu. Współcześni konsumenci są bardzo wymagający i bez wahania pójdą do konkurencji, jeśli tylko tam otrzymają obsługę na lepszym poziomie. Czym zatem cechuje się najlepsza restauracja? Wykwalifikowana obsługa to podstawa Dobry kelner to nie tylko sympatyczny kelner. Na barkach obsługi spoczywa ogromna odpowiedzialność w zakresie kreowania wizerunku restauracji. Nie żałuj na profesjonalne szkolenia dla kadr, które przecież są Twoją prawą ręką w zakresie przyciągania klientów do lokalu. Świetnym rozwiązaniem jest zorganizowanie dla kelnerów degustacji dań z karty oraz wprowadzenie ich w tajniki przygotowywanych potraw- niech podczas szkolenia będą obecni przy przygotowywaniu potrawy od początku do końca. Dzięki temu będą dobrze obeznani ze składnikami, zyskają informacje o ich pochodzeniu, a przede wszystkim będą umieli opowiedzieć o smaku dania tak, by tym bardziej wiarygodnie je polecić. Odpowiednio dobrane menu jest kluczem do sukcesu Zapewne zdarzyło Ci się odwiedzić restaurację z kuchnią chińską, gdzie obok sushi i sajgonek w menu znajdowała się również tradycyjna polska golonka i bigos. W czym tkwi błąd? Jeśli restauracja decyduje się na kuchnię tematyczną, tego powinna się trzymać. Dobre menu to urozmaicone menu, lecz w nieco innym sensie. Chodzi o bogactwo dań mięsnych, jak i wegetariańskich, lub możliwość zamówienia apetycznych deserów. Jeśli zaś wymieszane są dania z wszystkich możliwych kuchni świata, oznacza to, że restauracja nie potrafi określić się w zakresie tego, co chce zaoferować swoim klientom. Cena potrawy musi być adekwatna do jej zawartości Nikt nie chce wydawać 100 złotych za pięć listków sałaty marnej jakości. Oznacza to, że jeśli danie nie należy do najtańszych, klient musie widzieć i wiedzieć, za co tak właściwie płaci. A płaci za czas poświęcony na przygotowanie i podanie w dekoracyjny sposób. Płaci za to, że potrawa jest świeża, a składniki pochodzą z zaufanych źródeł. Nie możemy rzucać mu w zamian za to półproduktów i mrożonek. Klientom należy się dokładna informacja na temat dania, które chcą zamówić, a jego jakość musi być adekwatna do poniesionego kosztu. Należy zachować estetyczny wystrój wnętrza i wysokie standardy czystości Wspaniałą i wysokiej jakości obsługę wykwintne dania zapewnia luksusowa restauracja znajdująca się na wrocławskim Biskupinie. Najchętniej odwiedzane lokale to te, w których można dobrze zjeść w przystępnej cenie i miłej atmosferze. A na nią, oprócz miłej obsługi, składa się też wystrój. Odpowiednio dobrany wygląd wnętrza bardzo zachęci klientów do ponownej wizyty. Dużo zależy też od tego, czy restauracja jest prowadzona w sposób tematyczny. I tak lokal z kuchnią indyjską aranżujemy w odpowiednio szykowny sposób, kojarzący się z kulturą tego kraju. W restauracji musi być bezwzględnie czysto. Każdy klient zapamięta sobie brudny obrus, ślady błota na podłodze i niechlujny ubiór obsługi. Nieprzyjemne wonie z kuchni są wręcz niedopuszczalne. Skuteczną zachętą są usługi dodatkowe, jakich nie ma konkurencja W restauracjach organizowanych jest coraz więcej przyjęć z różnych okazji. Komunia, wesele czy urodziny lub konferencja to dziś podstawa. A może dobrze jest wdrożyć innowację? Dobrym rozwiązaniem jest dostosowanie lokalu do różnych potrzeb, np. organizacja zabaw dla dzieci, umożliwiając rodzicom zjedzenie romantycznej kolacji. Możliwości jest wiele, ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia.
Konwencja w Centrum Zajezdnia. Zaprezentowano kandydatów na radnych KWW Jacek Sutryk Lewica i Samorządowcy
Wrocław – stąd dolecisz wszędzie Regionalne lotnisko, a zarazem międzynarodowy port lotniczy na europejskim poziomie. O ofercie atrakcyjnych przelotów …
Podkop sztuką, czyli o teatrze społecznym Z Agnieszką Bresler, prezeską Stowarzyszenia Kolektyw Kobietostan rozmawia Olga Szelc