Gastronomia Wrocławskie pizzerie Autor: Redakcja Serwisu Data publikacji: 6 lipca 2014 Pizza to włoski przysmak, który podbił serca wielu. Zrobienie ciasta i dodanie składników nie jest trudne, ale często pracochłonne. W związku z tym, często mile widziane są gotowe rozwiązania. Możliwości jest dużo. Mrożoną pizzę można kupić w każdym sklepie, ale przecież nie w tym tkwi jej urok. Najlepsza jest ciepła, na odpowiednim cieście i z wieloma dodatkami. Na szczęście we Wrocławiu jest cała masa pizzerii i jest w czym wybierać. Do najczęściej polecanych zaliczamy: Pizza da Grasso (Wyszyńskiego – (71) 799 88 88), Pizza Dominium (Rynek – (22) 210 10 10), Pizza pod strusiem (Wacława Berenta – (71) 326 11 01), Dobra pizza (Bulwar Ikara – (71) 351 86 66), Tele pizza (Bolesława Drobnera – (71) 321 39 50), i wiele innych. Wszystkie wyżej wymienione mają szerokie menu. We wszystkich istnieje możliwość płatności kartą. Dodatkowo w niektórych, zamówienie można złożyć online. Jak widzimy, same udogodnienia. Nic tylko zamawiać! Grafika: HдLϋcń8 (www.gnu.org/copyleft/fdl.html)
Różnorodność jest siłą festiwalu – o jubileuszowym Jazztopadzie z Piotrem Turkiewiczem rozmawia Izabella Starzec Izabella Starzec: Odejście Wayne’a Shortera 3 marca tego roku było dla świata muzyczno-jazzowego wielką …
Wratislavia Cantans. Przestrzeń prawdziwej współpracy – z Andrzejem Kosendiakiem rozmawia Izabella Starzec